Belangrijke weetjes over onze textielinzameling 

textielinzameling gemeente

In samenwerking met uw gemeentebestuur

Wij krijgen voor onze inzameling steeds de steun en de goedkeuring van jouw gemeentebestuur en zijn hiervoor vaak de enige erkende partner. Let dus op voor niet-erkende inzamelingen (die niet via de afvalkalender of de gemeentelijke website worden aangekondigd). 

textielinzameling

Voor regionale en sociale tewerkstelling

Het sorteren, controleren en winkelklaar maken van textiel is een heel arbeidsintensieve activiteit die bijdraagt tot het behoud van de Meetjeslandse kringloopactiviteiten en zorgt voor regionale en sociale tewerkstelling, jobs dus voor mensen met minder kansen op de gewone arbeidsmarkt. Die mooie, maatschappelijke doelstellingen ontbreken vaak bij andere inzamelaars.

tweedehands Aalter

Lokaal

We maken ons sterk voor een goede lokale verankering: tweedehands textiel uit eigen regio krijgt een nieuw leven in onze regio. Geen export dus, goed voor het milieu én goed voor de lokale tewerkstelling. 

trui1a2.jpg

Volgens alle normen

We kiezen bewust voor een ecologische en transparante werkwijze, daar waar andere inzamelaars het vaak niet te nauw nemen met de ecologische normen. 

Wat kan er allemaal in de zak?

textielinzameling

Hier geldt één motto: wees fier op wat je schenkt. Andere mensen moeten jouw spullen nog kunnen dragen of gebruiken. Bedankt dus om enkel propere en herbruikbare kledij (zonder scheuren of gaten) in de zak te stoppen. Alles van kledij (jassen, rokken, bloezen, truien, broeken, t-shirts, kostuums, …), textiel (bed- en badlinnen, gordijnen, stoffen, …), schoenen en accessoires is welkom.

huis-aan-huis

Uw oude spullen leggen een heel traject van sortering en kwaliteitscontrole af binnen de werkplaatsen van De Kringwinkel Meetjesland vzw. Daarna krijgen ze een tweede leven in onze winkels, waar onze klanten ze op de kop kunnen tikken tegen een zacht prijsje. 

Verhuurpunten in de Kringwinkels